maaien van waterplanten in de Randmeren

 

Het maaien van waterplanten in de Randmeren gaat binnenkort weer van start.

 

Wanneer wordt er gemaaid?

Vanaf 1 juli mag in het gebied tussen de vaargeul en de recreatiebebakening gemaaid worden, in water dieper dan 1.50 meter. Wanneer precies wordt gestart is afhankelijk van de groei van de waterplanten en het ontstaan van de drijfvelden. Het lijkt er op dat dit jaar de groei wat trager op gang komt dan andere jaren. De startdatum is rond 1 juli en staat op de website als deze bekend is. Vanaf de start wordt er gedurende 3 tot 4 weken gemaaid.

 

Hoeveel wordt gemaaid?

De opdracht van de coöperatie is om in totaal 450 ha waterplanten te maaien, hetzelfde aantal hectares als in 2016. Zoals elk jaar hebben de gemeenten van de gebiedscoöperatie Gastvrije Randmeren een deel van hun jaarlijks budget vrijgemaakt voor het maaien van waterplanten om zo de belangrijkste vaargebieden toegankelijk te houden. Daarnaast is éénmalig extra budget vrijgemaakt in afwachting van een duurzame oplossing voor financiering waterplanten maaien in een groter gebied dan Randmeren alleen.

 

Waar wordt gemaaid in 2017?

De toegangen en havens van de eilanden en aanlegplaatsen in de Randmeren worden vrijgemaakt, de vaar- en wedstrijdgebieden in het Gooi- en Eemmeer, Wolderwijd en Veluwemeer worden gemaaid, evenals de snelvaarbanen bij Almere en Harderwijk. De verwachting is dat dezelfde locaties worden gemaaid als in 2016. Mocht u uit eigen ervaring of uit uw netwerk meldingen van overlast krijgen dan horen wij dit graag via info@gastvrijerandmeren.nl

Kaartmateriaal & actualiteiten

Vanaf de start van het maaien is op onze site het kaartmateriaal in te zien en houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rond het maaien.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.