Vlot zeilopleidingen te water!

_AAC0851

foto:  Peter Nadert,  klik op de foto om de hele foto serie te zien

Het loopt geweldig met de boekingen voor de zeilweken en de andere cursussen. Maar denk niet dat dit allemaal gebeurt zonder inspanning. Boskalis heeft een bergje zand voor de deur gelegd en dat houdt in, dat we geen steiger bij het strandje meer hebben en dat we dus naar een oplossing moesten gaan zoeken.

In oktober hebben wij het drijvende vlot al weggehaald en gedemonteerd. En daar lagen de 3 delen dan naast de werkplaats. Hans Duitman aan het denken en hij kwam in overleg met het woensdagavond B&O team tot een oplossing. Vele woensdagavonden werd er gewerkt en uiteindelijk was het systeem gereed en kon het worden gegalvaniseerd.

3 vlotdelen van 6 meter zijn met elkaar verbonden en daar weer een constructie voor spudpalen aangezet. Het vlot kan naar een passende plek worden gesleept. De spudpalen laten zakken en het vlot ligt vast en kan worden gebruikt voor zeilopleidingen.

Woensdag 5 maart was het zo ver. Het vlot moest te water. Allerlei Willie Wortelachtige constructies waren bedacht en er werd er een gekozen. En er werd een leider aangewezen. Dat is gebleken erg handig te zijn.

In het verleden kapten wij een grote boom naast het havenkantoor . Dat was eigenlijk niet zo moeilijk, maar het werd lastig toen er meerdere leiders bleken te zijn die “vallen” riepen op het verkeerde moment. Het gevolg was dat de boom op de elektronicakast van de slagbomen viel. Die werd daar niet beter van.

De foto/film serie van Peter Nadort toont dat het allemaal gelukt is. Het vlot ligt in het water en het heeft geen handen of benen gekost.

Er volgen nog allerlei testen voor het uit het water takelen van de spudpalen, zodat het vlot verplaatst kan worden.

Lino

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.