Waterfront

Geschreven door Havencommissaris

In 1995 werd w.v. Flevo geconfronteerd met gemeentelijke plannen voor een Waterfront. Het parkeerprobleem voor m.n. het Dolfinarium zou hiermee opgelost worden. In die eerste plannen zou jachthaven de Knar moeten verhuizen naar de andere kant van de (toen nog) Knardijk, nu de N302.

Onder de rook van de Waterzuiveringsinstallatie zag men de jachthaven al liggen. Dat wij daar fel op tegen waren zal u niet verbazen.

We zijn nu 17 jaar verder en het Waterfront gaat er komen. Industrieterrein Lorentz is uitgebreid, bedrijven aan de Flevoweg zijn uitgekocht, jachthaven de Knar zal 150 meter opschuiven en 90 ° draaien en zal geheel opnieuw gebouwd worden.

 

Het aantal ligplaatsen zal hetzelfde blijven: 450 natte ligplaatsen en 125 droge. De vier gebouwen waaronder het woonhuis van het havenmeestersechtpaar zullen er in de nieuw te bouwen haven twee worden.

 

Ook zal de watersportvereniging Flevo eigenaar van deze nieuwe haven worden. De leden hebben het bestuur toestemming gegeven om alle daartoe benodigde stappen te kunnen nemen. De verwachting is dat de realisatie van deze plannen binnen een jaar of vier gerealiseerd zullen zijn.

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.