WAC 2018 | Uitslagen race 7

Onderstaand de uitslagen van de WAC race 7

 

Race: 7
Datum: 13 Juni 2018
Windrichting: NW
Windkracht: 2
Weerbeschrijving: Warm en de wind nam gelijdelijk af
Gevaren baan: 7
Bijzonderheden: Geen

Klik hier voor de uitslagen van race 7

Klik hier voor het klassement tot en met race 7

WAC analyse tool (van Otte Brunsting): klik hier
In de tool is ook de uitleg opgenomen.

——–
Huishoudelijke mededeling van de havenmeester
Het hek bij de ingang van de haven is weer in gerepareerd. Het blijkt dat er geregeld achter elkaar aangereden wordt bij het openen van het hek. Om storingen en schade te voorkomen daarom het nadrukkelijke verzoek om voor de bemanningsleden van de wedstrijddeelnemers pasjes te bestellen bij de havenmeester. Voor eenmalig €10,- per pasje kan een bemanningslid (op verantwoordelijkheid van de ligplaatshouder) gebruik maken van het hek en worden gevaarlijke situaties vermeden. Mocht er toch achter elkaar aangereden worden, dan is zowel de schade aan de auto als het hek voor aan de betreffende persoon.
——–
Communicatie met de Adriana
Beste WAC deelnemers,

Met veel plezier varen we al sinds jaar en dag op de woensdagavond de WAC op het Wolderwijd. Dit willen wij graag nog heel lang blijven doen. In de afgelopen weken is er vanaf deelnemers op onprettige wijze gecommuniceerd richting startschip en/of Ribs.

Om in de toekomst de communicatie tussen deelnemers en startschip beter te verzorgen hebben de beide wedstrijdcommissies de volgende voorschriften in het leven geroepen: Indien er noodzakelijke communicatie nodig is tussen een deelnemer en het startschip dan kan dit plaatsvinden via marifoonkanaal 10. Hou het kort en duidelijk, het startschip is volop bezig in de voorbereidingen of het verzorgen van de wedstrijd ofwel finish.

Het is niet toegestaan om te schreeuwen naar het startschip of naar een Rib. Heb je zelf geen marifoon? Vraag dan een andere deelnemer of hij jouw boodschap wil doorgeven. Heb je wel een marifoon? Luister deze dan uit op kanaal 10. Is jouw boodschap al door een ander doorgegeven, dan hoef je geen verdere actie te ondernemen.

Maak alleen gebruik van de marifoon voor een noodzakelijke boodschap. Een noodzakelijke boodschap is bijvoorbeeld: “Er is een deelnemer in gevaar en heeft hulp nodig” of “Ik ben gestart maar verlaat de baan voortijdig”. Een niet noodzakelijke boodschap is bijvoorbeeld: “Ik lig nog in de haven en ben later. Kunnen jullie wachten met de startprocedure?”

Wij gaan ervan uit dat we op deze wijze plezierig en met respect naar elkaar hele mooie wedstrijden tegemoet gaan.

Namens de wedstrijdcommissies WV Flevo en WV Zeewolde

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.