Terug naar Cursussen

Algemene Informatie

Watersportvereniging Flevo – Harderwijk

Algemene informatie Wintercursussen

Ook de komende winter worden er weer lessen gegeven in het verenigingsgebouw van WV Flevo.

  • Vaarbewijs I en II
  • Marifonie basis en Marcom-B
  • Theoretische Kustnavigatie
  • opfriscursussen Vaarbewijs en Marifonie

Iedere cursus is onder voorbehoud  van voldoende deelnemers.  De lessen worden gegeven op maandag of dinsdagavond van 19.30 tot 22 uur.                    We beginnen de tweede week van januari  2018

Het vaarbewijs is verplicht als je met een boot wil varen die langer is dan 14,99m of die sneller kan dan 20 km per uur. In het buitenland heb je vaak voor het huren van alle type boten een vaarbewijs nodig.

Marifonie                                                                                                                                   Het gebruik van een marifoon maakt het varen op zee of IJsselmeer en op de kleinere binnen wateren/rivieren een stuk veiliger.

Wil je bij bepaalde bruggen met veel moeite de aanmeldknop bereiken of roep je even op met je marifoon? Een certificaat is verplicht wanneer je een marifoon wilt gebruiken.

Theoretische Kustnavigatie is een “must” voor zeilers op zee ( en ook motorbootvaarders die de zee op gaan).  Je leert veel over navigeren en getijde, maar ook over het weer, veiligheid aan boord en de werking van navigatie apparatuur die wel of niet aan boord is. Na deze cursus ben je in staat om ook koersen uit te zetten en peilingen te maken als de apparatuur een keer niet werkt…

Op dinsdag 14 november 2017 is er een voorlichtingsavond in het verenigingsgebouw van WV Flevo Om 20 uur. Je kunt dan ook al inschrijven.

Nadere informatie:  Meindert de Jong

Email: meindertdejong@kpnplanet.nl      Tel. 0341-553881   06-22205370