Terug naar Zeilopleidingen

Dagindeling

Dagindeling tijdens de jeugdzeillessen/algemene gang van zaken.

 

Voor de jeugd organiseren wij  5 zeilweekenden voorafgaand aan de zomervakantie en  4 zeil weken tijdens de zomervakantie.  Na de zeilweken verzorgt de WV Flevo nog 5 zeilweekenden. Deze weekenden zijn bedoeld voor diegenen die (net) niet het diploma gehaald hebben en nog een extra poging willen wagen om hun vorderingenstaat af te werken. Ook cursisten met diploma die een of meerdere dagen onder begeleiding willen varen zijn welkom.

Een complete lescyclus bestaat uit 5 daglessen. Dus tijdens de zeilweekenden 5 zaterdagen of 5 zondagen.

Tijdens de zeilweken wordt er van maandag t/m vrijdag les gegeven.

Algemene dagindeling

Wij hebben geen slaapfaciliteiten, dus de cursisten moeten ’s morgens gebracht en ’s middags weer opgehaald worden. De lesdag begint om 09:00 en eindigt ca 16:00.  Circa 12:00 onderbreken we voor de lunch in het verenigingsgebouw.

Na het opruimen en schoonmaken zijn de cursisten ca 16:30 – 17:00 vrij en weer ter beschikking van ouders/verzorgers.

Voor alle cursisten wordt het begin van de eerste lesdag besteed aan uitleg over de huishoudelijke regels en kennismaken. De gevorderden gaan daarna al snel het water op. De beginners krijgen uitleg over de boot, wat theorie en gaan dan ook zo snel mogelijk het water op.

Dag 2, 3 en 4 worden besteed aan theorie en praktijk.

Dag 5 is de afsluiting van de cursus. Deze dag wordt besteed om ’s morgens de puntjes op de i te zetten en afhankelijk van wind en weer  is er ’s middags een wedstrijd of toertochtje.

Aansluitend doen we aan het eind van de middag de grote Sail-In, waarbij de hele vloot tegelijk komt binnen varen in de lagune voor het verenigingsgebouw. Na opruimen en schoonmaken volgt de prijsuitreiking van de wedstrijd en de ‘plechtige’ uitreiking van diploma’s en vorderingstaten in het verenigingsgebouw.

Toegang tot het haventerrein

De eerste cursusdag is de toegangspoort open van ca 08:30 tot 09:30. Daarna gaat de poort weer dicht. Als u niet in bezit bent van een toegangspas kunt u tegen betaling van een borgsom van €30,- een toegangspas krijgen waarmee de toegangspoort geopend kan worden.  Deze pas levert u aan het eind van de cursus in waarna u de borgsom terugkrijgt. Wilt u wel zo vriendelijk zijn met gepast geld te betalen. Het pinnen van de borgsom is helaas niet mogelijk

Vragen

Als u vragen heeft kunt u aan het begin of eind van de lesdag altijd de hoofdinstructeur benaderen. Wij verzoeken u wel om,  als er bijzonderheden zijn bv qua gedrag, dieet , medicijngebruik etc, waarmee wij als instructieteam rekening moeten houden, dit tijdig op de eerste lesdag te melden aan de hoofdinstructeur.

We streven ernaar om u en de cursist tijdig in te lichten als we het vermoeden hebben dat niet alle vaardigheden voor het diploma behaald kunnen worden. Dit om ernstige teleurstellingen te voorkomen.