Terug naar Zeilopleidingen

De zeillessen

De zeillessen

Algemeen:

Het deelnemen aan de zeillessen geschiedt geheel op eigen risico en voor rekening van de meerderjarige  cursist.
Het deelnemen aan de zeillessen door een minderjarige cursist geschiedt geheel op eigen risico en voor  rekening van de verantwoordelijke ouder/verzorger.
WV Flevo, haar instructeurs en medewerkers kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade van welke aard dan ook.

Aanvang lessen:

In het lesschema  is de aanvangstijd van de lessen aangegeven. In het verenigingsgebouw zijn kleedkamers waar de cursisten zich kunnen omkleden voor aanvang van de les.

De cursist wordt geacht op tijd in het verenigingsgebouw aanwezig te zijn, zodat de les daadwerkelijk op het aangegeven tijdstip kan aanvangen.

Wat moet elke cursist bij zich hebben:

In verband met de veiligheid (onderkoeling) van de cursisten stellen we hoge eisen aan de kleding. We hebben te maken met wisselende weersomstandigheden waar de kleding op aangepast moet kunnen worden. U kunt ervan uitgaan dat de kleding tijdens het varen nat wordt.

 Iedere cursist dient in het bezit te zijn van een zwemdiploma.

Tijdens de lesdagen dienen de cursisten zelf  een lunchpakket mee te nemen. Drinken wordt verzorgd door WV Flevo.

De cursist moet bij zich hebben:

  • Zwemkleding
  • Regenpak of zeilpak
  • Warme kleding voor op het water
  • Pet of muts
  • Schoenen die nat mogen worden.
  • Set droge kleding
  • Handdoek
  • Zonnebrandolie met voldoende beschermingsfactor,
  • Lunchpakket (alleen tijdens de lesdagen)

Warme kleding is bij zeillessen een vereiste. Op het water is het meestal  kouder dan op de wal. Het beste is kleding in lagen, die aan- of uitgetrokken kunnen worden, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Cursisten voor de RS Feva dienen  in het bezit te zijn van een droogpak of wetsuit.

Anti-slipschoenen ( bijv. gymschoenen ) zijn voor alle cursisten een vereiste. Laarzen, teenslippers e.d. zijn niet toegestaan!

Indien naar het oordeel van een instructeur een cursist onvoldoende of onjuist is gekleed, kan de instructeur de cursist uitsluiten van de les.

 

Materiaal:

De lessen worden gegeven in boten van de vereniging.

Voor iedere cursist is een zwemvest beschikbaar.

 

Instructieboeken:

Voor de Optimist is momenteel het instructieboek: ”Optimist handboek beginner” in gebruik

Dit boek is in de boekhandel verkrijgbaar, wij kunnen dit ook voor u verzorgen, u dient dit dan aan te geven op het inschrijfformulier.

Voor de RS Feva is geen instructieboek verkrijgbaar. Binnen de vereniging zijn we doende om e.e.a. op papier te zetten. Dit wordt tzt gratis verstrekt.

We gebruiken voor de kielbootopleiding (Valk)  CWO I en II het instructieboek: “Het kleine zeilboek” (ISBN 10: 9024006694, ISBN 13: 9789024006694, € 9,95).

Het boek is in de boekhandel verkrijgbaar, wij kunnen dit ook voor u verzorgen, u dient dit dan aan te geven op het inschrijfformulier.

 

Diploma’s en vorderingenstaten:

Als een cursist tijdens de opleiding alle vereiste vaardigheden heeft laten zien,  wordt voor elk niveau (CWOI, II of III) een officieel CWO diploma uitgereikt.

Indien, om wat voor reden dan ook, een cursist niet alle vereiste vaardigheden beheerst, wordt een vorderingenstaat uitgereikt. Hierop worden de vaardigheden afgetekend waaraan de cursist heeft voldaan. Deze vorderingenstaat is 6 maanden geldig.

Met deze vorderingenstaat kan de cursist in hetzelfde seizoen de opleiding vervolgen of de opleiding vervolgen bij een andere CWO-opleidings locatie.