Terug naar Zeilopleidingen

Wedstrijdtraining voor Optimist zeilers.

Na een aantal enthousiaste reacties op de wedstrijdtrainingen afgelopen jaar hebben we besloten om ook dit jaar weer de wedstrijdtrainingen organiseren bij WV FLEVO. Hier kunt u iets meer informatie vinden over de benodigdheden, wat het inhoudt en wanneer we beginnen!

Algemene info

In de wedstrijdtrainingen wordt jou bijgeleerd over hoe je zo goed en snel mogelijk kan varen. Leren starten en roll-tacken. Je komt veel meer te weten over de details van zeilen! Deze trainingen worden georganiseerd voor leerlingen die graag meer willen leren over zeilen en ook graag wedstrijden willen varen. Dit doen we in een groep met meerdere enthousiaste leerlingen en we hopen dat jij hierbij wil horen!

We doen mee met de combi’s in onze omgeving; Zeewolde, Biddinghuizen en een erg gezellig weekend in Elburg met Pinksteren. Dit zijn wedstrijden waarbij de iedereen uit de regio Randmeren zich kan opgeven, en je vervolgens tegen elkaar gaat varen. Deze combi’s zijn altijd super gezellig, en ook kan je hier erg veel van leren en leer je nieuwe mensen kennen! Meer informatie over de combi’s kan je vinden op Combi Randmeren – Wedstrijdzeilen in je eigen regio (combi-randmeren.nl)

De trainingen duren van half 10 tot 1, en beginnen op 11 april. We stoppen medio oktober met de training. De eerste 2 trainingen op 11 en 18 april zullen proeftrainingen zijn. Hier betaal je 10 euro per training voor! Hierna kan je vervolgens beslissen of je de trainingen leuk vond en of je door wilt gaan! Met uitzondering van de meivakantie en de zomervakantie wordt er elke zondag getraind.

Bij de wedstrijdtrainingen kun je gebruik maken van een lesoptimist van WV Flevo, als je een eigen optimist hebt kan je hiervan ook gebruik maken.

Voor de trainingen moet je een CWO 1 diploma hebben. Dit komt omdat we wat dieper ingaan op de stof en het hierdoor lastig is om net te beginnen.

Toegang tot de haven.

Deelnemers aan de training wordt aangeraden jeugdlid te worden van de WV Flevo. De voordelen zijn:

  • Om aan officiële wedstrijden, niet zijnde combiwedstrijden, mee te mogen doen moet je lid zijn van het KNWV.  Het lidmaatschap van de WV Flevo houdt automatisch in dat je ook lid bent van het KNWV. Met de daarbij behorende voordelen.
  • Deze deelnemers krijgen hun eigen toegangspas voor het haventerrein van de WV Flevo 
  • Om hun materieel te stallen kunnen ze aanspraak maken op een ligplaats op het jollen veld of optimistenrek tegen het geldende tarief indien plaats beschikbaar. Dit ism de havenmeester WV Flevo

Als je al lid bent van een andere watersportvereniging en dus bij de KNWV aangesloten bent, kun je Vriend van de Knar worden, om op deze manier in bezit te komen van een toegangspas. Je kan dan geen aanspraak maken op een ligplaats.

Data ’s combi’s

Hieronder staan de data ’s voor de combi wedstrijden van dit seizoen. Bij deze combi wedstrijden zullen de trainers ook aanwezig zijn en jou ondersteunen tijdens de combi.

DatumPlek
9 meiBiddinghuizen
22 meiElburg
13 juniLelystad
27 juniZeewolde
4 juliNaarden
5 septemberHarderwijk

Benodigdheden

Omdat we bij de wedstrijdtrainingen vroeg in het jaar beginnen hebben jullie hiervoor een wetsuit of droogpak nodig, verder is het handig om er altijd voor te zorgen dat je iets te drinken en te eten meeneemt. 

Om jullie iets meer informatie te geven over de wedstrijdtrainingen organiseren wij een online informatieavond, hierbij vertellen wij iets over de trainingen en kunnen jullie ook vragen aan ons stellen! Deze avond wordt gegeven op 8 maart om 19:00. Je kan je inschrijven via deze link : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdPX1_qqZZW5e9XCZV-iyoG8rp9AI1TkHMMF0cYrYul-OMNVw/viewform?usp=sf_link

Tarieven

De proeftrainingen kosten 10 euro per training om mee te doen. Om mee te doen met de rest van de trainingen kost dat 275 euro. Voor de trainingen wordt aangeraden om lid te worden van WV Flevo.

We hopen jullie bij deze informatieavond te zien en ook vervolgens bij de trainingen!