WAC 2020 – GEANNULEERD !

Ivm. het Coronavirus is er besloten de  Woensdagavond Competitie  NIET te gaan varen!

Beste WAC-deelnemer,

De afgelopen tijd is er in de wereld veel gebeurd en zijn er maatregelen en adviezen ingesteld om ons allen zoveel mogelijk te beschermen. Deze maatregelen en adviezen hebben verstrekkende gevolgen voor ons allen en één van de gevolgen die ons raakt is dat de WAC 2020 helaas niet door kan gaan. In deze mail geven wij toelichting op ons besluit.

Normaal gesproken start de WAC op de eerste woensdagavond in mei. Toen we begin dit jaar verrast werden door de Corona crisis hebben we aangegeven zo lang mogelijk te blijven proberen om de WAC te organiseren. Op het moment van het openen van de inschrijvingen hoopten wij dat de maatregelen misschien zouden meevallen en het mogelijk zou zijn om begin juni te starten met de WAC. We zijn nu enkele maanden verder, de maatregelen en adviezen zijn echter nog steeds dusdanig dat wij verwachten dat het organiseren van de WAC dit jaar niet mogelijk zal zijn.

Er zijn drie hoofdredenen waarop ons besluit gebaseerd is. De eerste is dat wij vanuit de wedstrijdcommissies geen personen willen motiveren om bij elkaar op de boot te stappen en in het heetst van de strijd binnen de 1,5 meter van elkaar te komen. De tweede is dat het houden van 1,5 meter afstand op het startschip en de RIB’s vrijwel onmogelijk is. De laatste reden is dat het watersportverbond heeft aangegeven dat officiële wedstrijden (waar wij overigens niet onder vallen) niet toegestaan zijn tot ten minste 1 september. De gezondheid en veiligheid van een ieder heeft voor ons de hoogste prioriteit.

Als lichtpuntje houden wij voorlopig de WolderwijdCup nog in onze agenda’s. De WolderwijdCup zal dit jaar, hopelijk, georganiseerd worden op 26 september. Mocht het zo zijn dat alle maatregelen en adviezen dit toestaan dan zal er rond die tijd een nieuw inschrijfformulier gedeeld worden.

Wij wensen iedereen een veilige en gezonde tijd toe en zien jullie hopelijk bij het eerstvolgende wedstrijdevenement of op 1,5 meter afstand op de haven.

Voor de Kop van de Knar en de Bolschuit blijven de beperkende maatregelen van kracht, je kunt deze nalezen op de websites van de verenigingen.

Namens de wedstrijdcommissies van W.V. Flevo en W.V. Zeewolde.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.