Terug naar Wedstrijden

02. Uitslag WAC seizoen 2022

In één woord, geweldig! We hebben een serie van 18 wedstrijden gehad met plezier, drama, lol, protesten, geen wind, te veel wind, maar over het algemeen caribische omstandigheden.

Vorig jaar hebben Monique, Annejon en Chris het stokje overgenomen van de oude WAC-commissie en het is dan maar afwachten of je ook maar één boot gestart krijgt. Die ene was overigens altijd wel gelukt, al zou Chris het zelf zijn. Maar na twee moeilijke jaren met Covid als spelbreker, moet je toch maar afwachten wat nog het water op komt.

Met behulp van de wedstrijdcommissie Zeewolde, hulp van onze oudgedienden en uiteraard de tomeloze inzet van de bemanning van de Adriana, is het een fantastisch seizoen geworden. Met een gemiddelde van bijna 40 boten aan de start, waarvan minstens tweederde uit onze haven, deden we het niet voor niks. Iedere woensdag weer een honderdtal mensen die je onze haven ziet verlaten om na zo’n twee en een half uur hunkerend naar bier en bitterballen terug te zien komen. Het blijft boeiend om het soort te observeren…….

De eerste wedstrijd was goed voor een mast overboord en twee dames die zwemles namen. We begonnen ons af te vragen of dit normaal was voor een woensdagavondje, maar later bleek dat dit incidenteel was en ingegeven door windvlagen van 30 knopen +.

De WAC-finale was dan weer een afsluiting zonder wind, die hadden we nog niet meegemaakt. Het hele zooitje het water op, om na een uur dobberen weer huiswaarts te gaan. Jammer, maar toch ook weer gezellig. De daaropvolgende seizoen prijsuitreiking bij Zeewolde was tot in de pizza puntjes geregeld en we mogen de volgende schippers feliciteren;

Klasse Inboard hoog
1- Hans Kwakkelaar    Marlin              WV Zeewolde
2- Menno Faber          Alcyone           WV Flevo
3- Gerrit Hop               Astra                WV Flevo

Klasse inboard laag
1- Floris Vos                Ferox               WV Zeewolde
2- Hans Oordt             White Pearl     WV Flevo
3- Henri Grootkarzijn   Basta               WV Zeewolde

Klasse Outboard Hoog
1- Menno Mostert        Svea                WV Flevo
2- Roeland Blankers   Ocean Cloud   WV Zeewolde
3- Luc van Dam          Knot                 WV Flevo

Klasse Outboard laag
1- Frans Hettinga        470                  WV Flevo
2- Fam Duetz              BiertJe            WV Flevo
3- Erik Scheepmaker  FF wit              WV Flevo

Voor de volledige uitslag klik HIER

We bedanken de bemanning van de Adriana, Wedstrijdcommissie W.V. Zeewolde en uiteraard alle aanwezige zeilers voor een geslaagd seizoen 2022.

De wedstrijdcommissie