9 juli opening Jachthaven de Knar

13179276_1147087802010556_6726030793370429532_n

Jubileum programma 9 juli opening Nieuwe Jachthaven en 85 jaar W.V.Flevo

Vanaf 10.00 uur ontvangst met koffie/thee. Het officiële gedeelte start om 11.00 uur.
Er zullen diverse sprekers zijn, waarna de officiële openingshandeling plaats zal vinden
(hoe dit gaat gebeuren blijft nog even geheim maar één ding is zeker, dat kunnen wij
niet zonder uw kinderen en/of kleinkinderen). Voor en na het officiële gedeelte zal de muziekband de Bladbloazers dit eerste gedeelte muzikaal omlijsten.
U, als bezoeker, wordt in de gelegenheid gesteld om het havengebouw en de ‘Kop van de Knar’ te bekijken. Bestuursleden en vrijwilligers zullen u ontvangen en klaar staan om uw vragen te beantwoorden. Gedurende de middag zullen diverse muziekgroepen optreden. Onze eigen Krasse Knarren, de Aalzangers, de Hodge Podge, de Kokkels en Mokkels gaan zorgen voor een gezellige sfeer.
Er staan een aantal kraampjes. Deze worden ingenomen door het bedrijf Harderwijk Maritiem, BBS Watersport, de KNRM geeft acte de précense, de Botterstichting, de Zeeverkenners en onze eigen zeilopleiding zullen aanwezig zijn. Een leuk onderdeel is de meneer die miniatuur machines werkzaam tentoonstelt. Oude tijden herleven als Anton Mons de 1 cilinder Samofa aanslingert. De jeugd kan op het water lopen in de plastic ballen die bij het strand gevonden kunnen worden. Begeleiding is aanwezig. Voor de jongere bezoekers is ons eigen springkussen geplaatst, is er popcorn en een suikerspin te koop en twee piraten zijn ingehuurd om de kinderen te schminken en van ballonnen leuke beesten te fabriceren en zij zullen voor animatie zorgen.
Aan de inwendige mens is ook gedacht. Voor de kinderen is er schepijs en limonade. Er worden pizza´s gebakken door Erik van der Vegt, Andries Jansen is aanwezig met vis, slager Beert Karssen braadt vlees en Ratatuille zorgt ook voor de inwendige mens. De etenswaren moet u bij de kramen afrekenen met contant geld. Natuurlijk is er in de ´Kop van de Knar´ ook van alles te koop. Hier moet u met muntjes betalen, die daar ook te koop zijn. Overigens zijn deze jubileum muntjes ALLEEN OP 9 JULI 2016 te gebruiken.
De KNRM uit Elburg die bij ons afmeert, biedt de mogelijkheid, als zij niet voor een noodgeval uit moeten rukken, om met hen een tochtje te maken. Datzelfde is het geval met een botter van de Botterstichting. De jeugd kan een zeiltochtje maken met onze eigen Optimisten, RS Feva´s en voor de ouderen liggen de Valken gebruiksklaar. De zeeverkenners, onze buren aan de overzijde van onze haven liggen met één van hun Lelie vletten bij ons. Ook de Kanovereniging is uitgenodigd.
Om ongeveer 17.00 uur loopt het middagprogramma op zijn eind. Niet dat het feest dan afgelopen is, maar de deelnemende bedrijven gaan hun spullen inpakken. Om 20.00 uur start de band ‘That’s for U’.
Tijdens één van de pauzes van de band wordt er een verloting gehouden. Twee tonnen met in de ene de adreslabels van alle Flevoleden, in de andere ton de enveloppen waarin de prijzen zitten, deze zijn ter beschikking gesteld door een aantal relaties en bedrijven, zoals:
Dries van den Berg | Schoonheidssalon Beauty Car | Restaurant de Bank | Scherpenzeel Restaurant de Admiraal | MeijerBootservice | Everlien Mons | Koningskind | Erik v.d. Werf Micro b.v. en vele anderen.
De hoofdprijs zal door Flevo beschikbaar gesteld worden.
De prijzen kunt u niet inwisselen voor contant geld.
De feestcommissie hoopt dat u de clubvlag die u in deze Langszij vindt, op uw boot zult ophangen. Daarnaast zou het leuk zijn als u uw schip pavoiseert. De muntjes die u ook in deze envelop vindt, kunt u inwisselen in de ´Kop van de Knar´ voor een consumptie.
Mocht u een cadeau willen geven, dan vragen wij u om een envelop te deponeren in de daarvoor bestemde bus. De opbrengst zal aangevuld worden door Flevo en is bestemd voor de Stichting Vaarwens van Evert Stel en Inge de Graaf. (Bezoek hun website: Stichting Vaarwens.nl) Lees ook over hen in deze Langszij.
Het bestuur wenst u een fijne dag en hoopt op mooi weer. Gaat u na het feest op vakantie dan wensen wij u veel plezier en misschien heeft u wel tijd om over deze dag of anders over uw vakantie een leuk stukje te schrijven voor de volgende Langszij.
Feestcommissie/redactie/bestuur