Terug naar Haven

B&O team

 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Knipsel.jpg

Watersportvereniging opende in 1984 op de oude jachthaven de Knar haar nieuwe verenigingsgebouw. Eigen leden hadden er al hun vrije tijd in gestopt. Het gebouw was klaar en wat nu? Een jaar voordat de bouw voltooid was had  Flevo de exploitatie van de jachthaven overgenomen van de Gemeente Harderwijk.  In deze haven, die toen ongeveer 25 jaar oud was, moest het nodige onderhoud gepleegd worden. Het B&O team, Bouw en Onderhoud team was geboren.

Er werd niet alleen onderhoud gepleegd, maar ook grotere klussen ging dit team niet uit de weg en dat op de woensdagavond en alleen in de winter. Een uitbreiding van de havenloods met een sanitaire ruimte werd gerealiseerd, een milieuhok kwam er, een aantal steigers werd verlengd met een drijvend gedeelte en zelfs de hijskraan werd door de mannen zelf gebouwd. Om de schepen in de winter op de wal te kunnen plaatsen, waren er bootbokken nodig. Dit werd door een professioneel bedrijf gedaan, maar een lik verf konden zij zelf wel. Zo zijn er nog een groot aantal klussen te benoemen. Veel geld werd op deze manier bespaard.

Toen werd het 2015. Op de oude haven was niet veel meer te doen, op de nieuwe mochten wij nog niets doen. Maar in de herfst veranderde dit. Wij zorgden zelf voor montage van de boxnummers, spanden lijnen, wiedden onkruid (en nog steeds) en er moest in november verhuisd worden. Dat je bij zo’n verhuizing erachter komt hoeveel spullen een mens verzamelt is alom bekend en was bij ons niet anders. Nu alle verzamelde materialen op onze eigen locatie waren, konden veel zaken op de nieuwe haven aangepakt worden.

Voor de inrichtring van het verenigingsgebouw werd in eigen beheer een prachtige bar gebouwd. Er werd een zolder in de havenloods gebouwd en tegelijkertijd werden inventarisatie lijsten opgesteld. De hekken nodig om de klimop te steunen werden geplaatst, tevens werd een Optimisten rek in elkaar gezet. Diverse opbergruimten werden ingericht, nadat eerst de vloeren waren geverfd. De inrichting van de leslokalen in de Kop van de Knar werd ter hand genomen. Zo kan deze lijst nog veel langer gemaakt worden, maar de uitnodiging staat: komt u gerust eens een kijkje nemen, u bent van harte welkom.