Terug naar Uitslagen

2023 Uitslag Berenburgrace 13 September

Een Feestje van Zeewolde waar de WAC-zeilers van W.V. Flevo wederom graag aan mee deden. Met in totaal 30 deelnemers waarvan er 14 van W.V. Flevo werd het een leuke laatste avond Wedstrijd van 2023.

Er was voldoende wind om er een leuke wedstrijd van de maken en een weekje later dan voorgaande jaren nog wat donkerder dan vorig jaar. Dit gaf extra dimensie aan het beoordelen wie voor of achter je lag op de finishlijn om 21:00 uur. Ook de Musto Skiff was van de partij wat de mede zeilers erg leuk vonden.

Op de Kop van de Knar schreven de schippers, onder het genot van een glaasje Berenburg, hun positie in het veld om 21:00 bij het finishen op een bord.
Hierbij werd de wedstrijd geƫvalueerd en deze ook een klein beetje over gedaan met enige discussie. Want lag de JustUS nou voor of achter de Nimmerzat en de Jelle, was er nu een boot wel of niet door de vaargeul gevaren. En ja, er waren boten zonder navigatieverlichting. Dit laatste is echt wel een punt van aandacht voor volgend jaar. Let er op dat dit in orde is op de avondwedstrijden. Het was in ieder geval een gezellige avond in de Kop van de Knar en dit wordt uiteraard volgend jaar weer op de kalender gezet.

Na wat geschuif en de boten van Zeewolde eruit gefilterd te hebben op het bord was men het er unaniem over eens welke plek elke boot had op het sein om 21:00 uur.
De winnende teams van de Inboard en de Outboard kregen van de wedstrijdcommissie een fles Berenburg als prijs uitgereikt.


> Uitslag Berenburgrace 13 September 2023
Outboard:                            Inboard

1e FF Arcade
2e Svea
3e   Joep
4e Liffe
5e Knot
6e  Musto Skiff
7e Liv
1e Astra
2e White Pearl
3e  JustUs
4e  Nimmerzat
5e  Jelle
6e  Mevr de Bruijn 2
7e Offline
8e IJsvogel