Terug naar Vereniging

Vrienden van de Kop van de Knar

In de zomer van 2016 is door niet-leden van Watersportvereniging Flevo massaal gebruikt gemaakt van het strandje bij de haven van W.V. Flevo. Door omstandigheden is dit destijds oogluikend toegestaan, hoewel er af en toe sprake was van overlast. Duidelijk is dat het strandje en de voorzieningen in ons clubhuis “De Kop van de Knar” voorzien in een behoefte bij Harderwijkers, zeker bij gezinnen met jonge kinderen. Ouderen waarderen ook het terras met het mooie uitzicht over het Wolderwijd.

In december 2016 heeft de ledenvergadering ingestemd met het voorstel van het bestuur om niet-leden toe te laten tot de haven en het strand, maar dan wel goed gereguleerd om overlast te voorkomen.

Het bestuur heeft inmiddels het volgende beleid vastgesteld. Beide toegangspoorten van de haven zijn altijd gesloten en kunnen alleen door middel van een pasje geopend worden. Alle leden van W.V. Flevo bezitten een pasje. Wie als niet-lid ook toegang tot de haven (en met name het strandje) wil, kan “Vriend van de Kop van de Knar” worden. Deze “Vrienden van de Kop van de Knar” betalen een jaarlijkse bijdrage en ontvangen (na ontvangst van verschuldigde bedrag) een pasje om de poort te openen. Deze “Vrienden” zijn van harte welkom op het strandje en in het clubhuis (hapje, drankje, toiletten en douches).  En wordt van hen verwacht dat zij zich aan de havenregels houden.

De jaarlijkse bijdrage bedraagt € 32,50 per jaar. De eenmalige inschrijfkosten zijn € 5,25.

Het strandje is met name geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Vandaar dat kinderen er alleen onder toezicht van hun ouders mogen spelen en “zwemmen”. Zwemmen mag alleen in het afgeschermde ondiepe deel van de havenkom. Dit om alle risico’s uit te sluiten; immers de havenkom is bedoeld voor in- en uitvarende zeilboten en catamarans. Deze zwemregel geldt overigens ook voor de leden en hun kinderen!

Het bestuur vertrouwt er op dat met dit beleid de mening van de ledenvergadering duidelijk is gehoord en dat we hiermee zicht houden op wie de haven mag betreden.

Hier onder kunt u het inschrijfformulier (Versie-7) en de plattegrond downloaden met info over toegankelijkheid en  regels die verbonden zijn met de “Vriend van de Kop van de Knar pas.

LET OP !

De eventuele auto mag niet langer dan één dagdeel (4 uur) worden geparkeerd  op het jachthaventerrein

+

Het gebruik van de trailerhelling is niet toegestaan voor vrienden van de Kop van de Knar.

Zie  ook:  de regels ‘Vriend van de Kop van de Knar’ pas  (inschrijfformulier versie -7-1)