Aanleg nieuwe jachthaven op koers

De aanleg van de nieuwe jachthaven De Knar verloopt voorspoedig. De contouren zijn inmiddels goed zichtbaar. In het plan Waterfront wordt de locatie van de jachthaven negentig graden gedraaid en tweehonderd meter opgeschoven, zodat ruimte wordt gemaakt voor het nieuwe woongebied De Bakens.

Samenwerken

Tijdens de werkzaamheden blijft de oude jachthaven beschikbaar. De ingang vanaf het water is door de werkzaamheden verplaatst naar de zijkant van de jachthaven en de achterste aanlegsteiger is komen te vervallen. Om de ‘verloren’ aanlegplaatsen te compenseren, heeft aannemer Boskalis een tijdelijke, drijvende steiger gemaakt. Deze is te bereiken met een handbediend pontje. Om de goede samenwerking tussen aannemer Boskalis en Watersportvereniging Flevo te benadrukken, werd uitvoerder Nico Blaauw vandaag in het zonnetje gezet. De afgelopen tijd heeft hij zich flink ingezet om de overlast van de werkzaamheden voor de leden van de watersportvereniging te minimaliseren.

Nieuwe thuishaven

Naar verwachting wordt de nieuwe jachthaven De Knar medio 2015 geopend. De nieuwe thuishaven van Watersportvereniging Flevo heeft straks 450 ligplaatsen en voldoende ruimte voor een winterstalling. Op de havenkade komen uitgebreide faciliteiten om het verblijf van leden en passanten aangenaam te maken: van botenservice tot sanitaire voorzieningen en van clubhuis tot een terras aan het water.

Foto’s: Uitvoerder Nico Blaauw testte vandaag als eerste het pontje naar de tijdelijke aanlegsteiger.

klik op de foto voor de complete serieIMG_1998