Bouw update 3 juni

Jan “Drone” Bloemert liet zijn Parr0t Bebop drone even controleren of op 1 juni Klompenburg Bouw wel liet doen wat op de planning stond. En het klopte feilloos. Verdiepingsvloeren in verenigingsgebouw en havengebouw geplaatst. Maar de 3 opnamen laten veel meer zien van allerlei parallel verlopende activiteiten van alle bedrijven die tegelijkertijd actief bezig zijn om alles op tijd klaar te krijgen. Duidelijk is te zien, dat het havenkantoor, werkplaats en woning hun definitieve vorm beginnen te krijgen. Een imposant gebouw, dat straks binnen het Waterfront van Harderwijk zeker niet zal misstaan.

En dan het werkeiland. Duidelijk is de trailerhelling te zien, die binnen dagen van de betonnen helling zal worden voorzien. Dan wordt de stalen damwand onder water afgesneden en is de trailerhelling in principe klaar.

De palen voor in beeld vormen de steunpilaren van het te bouwen botel. De ruimte waar prima beschermd onze vaartuigen kunnen liggen. Niet gemakkleijk te openen door personen die op diefstal uit zijn. We bouwen het straks zelf verder af, Als er geld voor is en wij bijvoorbeeld aan rolluiken kunnen komen voor een passend bedrag. Die elektrische rolluiken krijgen bij ons dan een 2de leven en maken diefstal stukken moeilijker.

Overigens kijk je dan ook tegen de 7 en 8 meter ligplaatsen aan van de steigers A en B, die allebei geen elektriciteit en water zullen hebben. Maar elders zijn die in die afmetingen natuurlijk wel beschikbaar.

Duidelijk voor iedereen zal het zijn, dat er in hoog tempo gewerkt wordt om alles binnen de tijdsplanning gerealiseerd te krijgen. Kijk daar niet al te gemakkelijk tegenaan, het is een gigantische klus die veel improvisatie, coordinatie en samenwerking verlangt.

Mogelijk volgende week, dat is week 34 zal het dan zover zijn, dat het hoogste punt bereikt wordt. En dat wordt dan pannenbier. Sorry, alleen voor alle de bouwers, bestuur en bouwteam. Soms zit het mee, soms zit het tegen.

 

imageimageimage

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.