Eerste paal Havengebouw

Zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven zijn op 9 maart j.l. de eerste palen de grond in getrild.

Op de toekomstige jachthaven de Knar is een begin gemaakt met de bouw van twee opstallen, het havenkantoor met werkplaats, toiletruimten en daarboven het woonhuis voor de havenmeester en het clubhuis waarin eveneens toiletruimten, de kantine en leslokalen. Deze twee gebouwen worden in eigen beheer gebouwd. Met de aanleg van de jachthaven zelf is vorig najaar al door Boskalis begonnen. Voor vier steigers zijn de palen al de grond ingedreven terwijl damwanden en dijkjes van stortsteen de contouren aangeven. Als het weer geen roet in het eten gooit moet eind van dit jaar de jachthaven gebruiksklaar zijn.
Dan zal op 9 juli 2016, de watersportvereniging Flevo bestaat dan 85 jaar, de officiële opening plaatsvinden met een spetterend openingsfeest voor leden en genodigden. Ook de bevolking van Harderwijk zal dan in de gelegenheid worden gesteld om een kijkje te komen nemen op de nieuwe haven.
Het heeft 20 jaar geduurd voordat het zover was. In 1995 moest er meer parkeerruimte voor de bezoekers van het Dolfinarium komen en men had bedacht om jachthaven de Knar naar de andere kant van de dijk te verplaatsen (toen nog de Knardijk en nu de N 302) onder de rook van de Waterzuivering. Dat het toenmalige bestuur en leden daar niets voor voelden, moge duidelijk zijn. Watersportvereniging Flevo wordt eigenaar van een geheel nieuwe jachthaven. Dit seizoen is het nog even behelpen, maar oplossingsgericht als wij zijn, hebben ruimte in de ‘oude’ haven om passanten te ontvangen en ook de zeilopleiding en de onderlinge zeilwedstrijden gaan gewoon door, net als andere evenementen. Het clubhuis is uiteraard ook open. U bent van harte welkom. Voor nieuws en openingstijden van het clubhuis bezoek onze website: www.wvflevo.nl
Boskalis biedt ons, Flevoleden, de mogelijkheid om onder begeleiding op 28 maart a.s. een kijkje te nemen op de nieuwe haven. Bij de officiële opening zullen ook de inwoners van Harderwijk welkom zijn.

DSCN4536

 

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.