Uitslagen + foto’s Combi Harderwijk 1 september 2019

De Combi Harderwijk was een daverend succes!

Ruim 50 zeilers in o.a. de Optimist en de Splash hebben een fantastische dag gehad. De hele dag een windje 3  met temperaturen van rond de 20 graden. Voor iedere zeiler, crack of beginner, een ideaal windje. Over dat windje later meer…

Een jeugd zeil evenement kan niet zonder ouders en begeleiders. De zeilers  en de eigen boten moeten naar de locatie worden gebracht. Het is, zodra de poort van de haven open gaat, ook meteen gezellig druk. Ouders die de zeilers afzetten en het eigenlijk net zo spannend vinden als hun zoon of dochter. Zomers nog zeilles en dan nu al een wedstrijd varen. EN dan ook nog op groot water!

Bij het palaver om 9 uur wordt uitgebreid verteld wat de banen zijn die worden gevaren en worden de wedstrijdgebieden bekend gemaakt. Ook wordt ingegaan op de veiligheid. Er zijn voldoende begeleidingsboten op het water die de wedstrijden en de zeilers in de gaten houden en erop af kunnen gaan als er zich iets voordoet.

Beide wedstrijdbanen worden naast de strekdam uitgelegd. De Optimist Groen aan de Dolfinarium kant en het ‘grote’ veld tussen de strekdam en Knarland.

Het programma van de Combi’s is zo gemaakt dat er ’s morgens eerst een soort wedstrijd training is, ook voor de beginners. Dit maakt iedereen weer vertrouwd met het bootje en spelenderwijs wordt bij de Optimist Groen een eerste oefen potje gevaren.  Voor de beginnende zeilers is dit echt nodig. Je ziet dan ook het zelfvertrouwen groeien op zo’n dag. Deze zeilers hebben vaak nog geen eigen bootje en varen daarom in de Opti’s van de Flevo. Ze hoeven bij de Combi Randmeren evenementen, zoals de Combi Harderwijk, alleen maar een tas met zeilkleding mee te nemen.

Als de training is afgelopen worden voor de lunch 2 wedstrijden gevaren. Na de finish gaan de boten onder begeleiding van de rescues richting het kommetje van de jachthaven. Henk en zijn brigade hebben de eerste pannenkoeken al klaar staan. Die gaan er wel in; van wedstrijdzeilen krijg je echt trek! Er zijn een paar honderd pannenkoeken verorberd.

Voordat de zeilers weer het water op gaan wordt teruggekeken op de ochtend en worden er nog tips en trucs door de trainers/begeleiders gegeven.

Rond 14 uur is iedereen weer op het water voor de verdere wedstrijden. De Optimist Groen vaart ’s middags ‘achter’ het aquaduct. En dat blijkt een hele goede keuze van wedstrijdleider Optimist Groen Amilie Boonstra. In de relatieve luwte van de provinciale weg N302 konden de zeilers een aantal mooie potten varen; 5 wedstrijden in die groep.

Iets later op de middag staan er korte tijd gemene vlagen waardoor een aantal zeilers op het grote veld omslaat.  Net iets teveel… De wedstrijd wordt door wedstrijdleider Taco de Boer afgelast. Nu moet u weten dat er zeilers zijn die net in de afgelopen zomer hun CWO diploma hebben gehaald en nu al wedstrijden op het grote water varen!  Echt super!

Ondanks de niet geplande korte onderbreking varen de Optimisten, Splash en Open klasse 6 wedstrijden.

Na de laatste finish komt het hele spul naar de haven. Hier is het weer een gezellige boel, boten op de trailers en alles weer opruimen.

Ouders konden gedurende de dag mee op een sloep van een van de leden om op het water naar hun wedstrijd zeilende kids te kijken. Menig kind lag prompt in de wind als moeders zwaaide en foto’s ging maken….

De prijsuitreiking wordt buiten op het terras gedaan. Niet alleen de zeilers maar ook de ouders, opa’s en oma’s en alle begeleiders en vrijwilligers vullen het terras

Alle zeilers in de Optimist Groen klasse krijgen een medaille.
De 3 besten in de Optimist Groen, Optimist, Splash en Open klassen ontvangen een beker.

Uitslagen: klik hier

Amber Buter, winnaar in de Optimist Groen, wil ik beterschap en een voorspoedig herstel wensen. Zij is in de speeltuin ongelukkig gevallen waardoor ze haar arm heeft gebroken. Toen ze in de ambulance werd verzorgd hebben we haar de beker en de medaille gegeven. Van haar vader begreep ik later dat ze hier echt heel blij mee was (en heel even geen pijn had)! Nogmaals beterschap Amber!

Prijswinnaars gefeliciteerd!

Uiteraard wil ik alle zeilers bedanken voor hun deelname, hun enthousiasme en het plezier dat we hebben gezien. Dat werkt echt super motiverend; hier doen we het tenslotte voor.  Mijn dank gaat ook uit naar iedereen vanuit de verschillende Randmeer verenigingen die heeft meegedacht om de Combi Harderwijk tot een succes te maken. En mijn dank gaat uit naar alle vrijwilligers van Flevo, coachen, instructeurs, begeleiders en de wedstrijdleiders Amilie en Taco.

We hopen jullie volgend jaar weer op het water te verwelkomen!

Om het gevoel weer even terug te halen van een geslaagde dag… de Foto’s:
De foto’s van Onno Rijpstra, de huisfotograaf van WV Zeewolde: klik HIER.
De foto’s van Philip Panjer (Op Facebook): klik HIER.
De foto’s van Antje Meijer-Brouwer: klik HIER.

Met zeilers groet,

Erik Scheepmaker
Wedstrijdcommissaris watersportvereniging Flevo

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.