Terug naar Berenburgrace

Informatie Berenburgrace 4 september

Er wordt gestart op individuele starttijden maar wel met een startlijn op het meer! 

We starten op SW handicap, iedere deelnemer krijgt een persoonlijke starttijd. 
Deze wordt bepaald door de SW waarde van uw schip. 
Basis is SW 100: wedstrijdtijd is 100 minuten. 
Boot met SW van 100: start om 19.20,00 uur 
Boot met SW van 105: start om 19.15,00 uur [100×1.05= 105 zeilminuten] 
Boot met SW van   95: start om 19.25,00 uur [100×0.95= 95 zeilminuten] 

Klik HIER voor de startlijst

Dit jaar starten we niet tussen het havenhoofd, in plaats daarvan ligt er op het meer een startschip met startlijn. Hier is een starter aanwezig, welke per starttijd op de GPS klok alleen een geluidssein zal geven van de start per schip. Denk er aan u dit jaar te melden bij het startschip! Start u te vroeg, dan wordt u terug getoeterd zonder het tonen van de X-vlag en moet u opnieuw starten, dit zonder de eventuele volgende starter(s) te hinderen. 

De eindklassering zal dit jaar de positie in het veld zijn als de GPS klok 21:00:00 aangeeft waarbij het startschip als sein tweemaal de hoorn zal luiden. Uw plek in het veld is dan tevens de plaats op de finishlijst. Wie vooraan ligt in het veld heeft dan dus ook gewonnen. Let u graag op twee dingen voor de finish, bij een korte baan kunt u zijn ingehaald door boten die later zijn gestart. Als het goed is zou het hele veld rond 21:00 dicht bij elkaar moeten liggen,maar als u meerdere keren bent ingehaald is dat wel iets om rekening mee te houden. En onze vrienden en collega’s van Flevo varen dit jaar ook mee, met een eigen klassement, dus rond de finish tijd denk er aan uit te kijken naar boten van de eigen vereniging, die zijn voor u belangrijk voor de uitslag. Daarom ons advies, tegen de finishtijd van 21:00 blijf zo dicht mogelijk tegen de rumpline aan om uw positie in het veld te bepalen naast schepen van de eigen vereniging. 

U bent zelf verantwoordelijk om de boot die voor en achter u ligt te noteren en op te schrijven in het clubgebouw. 

Denkt u eraan dat het begin September al vroeg donker wordt, denk daarom eraan om u verlichting te checken. Bij boten zonder verlichting kan een zaklamp in het grootzeil schijnt een grote hulp zijn om zichtbaar te zijn. 

Wijziging wedstrijdbaan voor de een na laatste WAC avond.  
De wedstrijdbaan;    

  • Start lijn,          
  • Gele Boei Boven Boei BB 
  • Oranje Staak met oranje vlag BB 
  • Gele Boei Beneden Boei BB 
  • Terug naar de eerste Gele Boei Boven Boei BB 
  • Oranje Staak met oranje vlag BB 
  • Gele Boei Beneden Boei BB 
  • enzovoorts 

Na afloop zal aansluitend in de Bolschuit en op de Kop van de Knar de Berenburg worden uitgereikt aan de winnende deelnemer in de twee klassen Inboard en Outboard. 
Het wordt zeer op prijs gesteld als iedereen aanwezig kan zijn en wij hopen op een mooie avond. 

WEDSTRIJDCOMMISSIE WVZeewolde & WV Flevo