Terug naar Uitslag 2023

2023 Uitslag WolderWijdCup

Afgelopen Zaterdag 23 September vond de WolderWijdCup plaats. Vrijdagavond zijn er al een aantal zeilers vanuit Nijkerk, Spakenburg en Huizen bij de kraan afgemeerd.

Zaterdagochtend vond het pallaver plaats waar onder het genot van een kop koffie in de Kop van de Knar de baan werd uitgelegd en vragen gesteld konden worden. Rond half 10 ging iedereen naar de boten en vertrok het startschip de Adriana en een aantal ribs met vrijwilligers uit Harderwijk en Zeewolde aan boord.

Een flinke uittocht, er hadden zich 30 boten aangemeld voor dit mooie evenement op het Wolderwijd. De wind zorgde voldoende vaart in de wedstrijden zodat er daadwerkelijk 4 starts plaats konden vinden. Enthousiast na een volle dag zeilen vulde “de Kop van de Knar” zich weer met de zeilers. Roelof met zijn medewerkers zorgde voor een drankje terwijl het wedstrijdcommit√© zich boog over de uitslag en er nog 2 protesten werden doorgezet die afgehandeld moesten worden.
Britt, Randolf Kobus en Chris van de protestcommissie moesten even flink aan de slag maar dan was daar toch om 18:30 de uitslag waarna de BBQ werd geopend.

Bij de Inboard boten ging Gerrit Hop, schipper van de Astra er met de eer vandoor. Gevolgd door Hans van Oordt met de White Pearl en als derde Michiel van der Kaay, schipper van Jelle.

Bij de Outboard boten was Frans Hettinga met de Musto Skiff de winnaar, gevolgd door Menno Mostert met Svea en als derde Ronald Janssen-Groesbeek met de Footloose.

Klik voor het hele klassement HIER

Hieronder nog de uitslagen per race.

Uitslag RACE 1

Uitslag RACE 2

Uitslag RACE 3

Uitslag RACE 4