Aanleg nieuwe jachthaven start na bouwvak

– PERSBERICHT –

 

Harderwijk, 30 juli 2013

 

Start voorbereidingen aanleg nieuwe jachthaven De Knar

Na de bouwvak starten de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe jachthaven De Knar. Aan de zuidzijde van de N302, pal achter de strekdam aan de vaarroute bij het aquaduct, krijgt watersportvereniging Flevo een nieuw onderkomen met 450 ligplaatsen en ruimte voor een winterstalling. De oude jachthaven maakt in het Waterfront plaats voor de woongebieden Noordereiland en De Bakens.

Lino Bijnen, voorzitter van watersportvereniging is tevreden: ‘Na jaren van overleg gaat de schop in de grond. Onze leden kijken met veel enthousiasme uit naar de nieuwe uitvalsbasis. Met de nieuwe jachthaven krijgen we de beschikking over eigentijdse faciliteiten: een havenkantoor met werkplaats, een woonhuis voor de havenmeester en passende sanitaire voorzieningen. Daarnaast bouwen we een modern clubhuis met leslokalen, kleedruimten en een terras met uitzicht over het Wolderwijd.  Met de komst van de nieuwe jachthaven kunnen we met zekerheid verder bouwen aan onze toekomst als duurzame en succesvolle watersportvereniging in Harderwijk.’  

Uitvoering werkzaamheden

Aannemer Boskalis start met de inrichting van het bouwterrein en aanleg van bouwwegen. Daarbij wordt een aantal boten uit de oude jachthaven verplaatst en een alternatieve uitgang richting het Wolderwijd gecreëerd. Vervolgens verwijdert Boskalis het slib op de bodem van de nieuwe locatie en start Boskalis na de zomer met de aanleg van het grondlichaam van het Zuidereiland en de nieuwe jachthaven De Knar. Naar verwachting kan de watersportvereniging de nieuwe jachthaven De Knar in september 2014 gedeeltelijk in gebruik nemen. 

 

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.