Terug naar Zeilopleidingen

Wat moet ik zelf regelen

Wat moet de cursist zelf regelen?

Algemeen:

Het deelnemen aan de zeillessen geschiedt geheel op eigen risico en komt voor rekening van de meerderjarige  cursist.
Het deelnemen aan de zeillessen door een minderjarige cursist geschiedt geheel op eigen risico en komt voor rekening van de verantwoordelijke ouder/verzorger.
WV Flevo, haar instructeurs en medewerkers kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade van welke aard dan ook.

Materiaal:

De lessen worden gegeven in boten van de vereniging.

Voor iedere cursist is een zwemvest van de vereniging beschikbaar. Deze zwemvesten worden dagelijks uitgereikt en ingenomen.

Aanvang lessen:

In het lesschema  is de aanvangstijd van de lessen aangegeven. In het verenigingsgebouw zijn kleedkamers waar de cursisten zich kunnen omkleden voor aanvang van de les.

De cursist wordt geacht op tijd omgekleed en voorzien van zwemvest te zijn, zodat de les daadwerkelijk op het aangegeven tijdstip kan aanvangen.

Wat moet elke cursist bij zich hebben:

In verband met de veiligheid (onderkoeling) van de cursisten stellen we hoge eisen aan de kleding. We hebben te maken met wisselende weersomstandigheden waar de kleding op aangepast moet kunnen worden. U kunt ervan uitgaan dat de kleding tijdens het varen nat wordt.

Iedere cursist dient in het bezit te zijn van een zwemdiploma.

Tijdens de lesdagen dienen de cursisten zelf een lunchpakket mee te nemen. Tijdens de vaaruren wordt drinken verzorgd door WV Flevo.

De cursist moet bij zich hebben:

  • Zwemkleding
  • Regenpak, zeilpak of wetsuit (aangeraden)
  • Warme kleding voor op het water
  • Pet of muts
  • Zonnebril
  • Schoenen die nat mogen worden.
  • Set droge kleding
  • Handdoek
  • Zonnebrandolie met voldoende beschermingsfactor,
  • Lunchpakket

Warme kleding is bij zeillessen een vereiste. Op het water is het meestal  kouder dan op de wal. Het beste is sneldrogende kleding in lagen, die aan- of uitgetrokken kunnen worden, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Cursisten voor de RS Feva dienen  in het bezit te zijn van een droogpak of wetsuit.

Anti-slipschoenen ( bijv. waterschoenen, gymschoenen ) zijn voor alle cursisten een vereiste. Laarzen, teenslippers, sandalen of blote voeten e.d. zijn niet toegestaan!

Indien naar het oordeel van een instructeur een cursist onvoldoende of onjuist is gekleed, kan de instructeur de cursist uitsluiten van de les.

Instructieboeken:

Voor de Optimist is momenteel het instructieboek: ”Optimist handboek beginner” in gebruik

Dit boek is in de boekhandel verkrijgbaar, wij kunnen dit ook voor u verzorgen, u dient dit dan aan te geven op het inschrijfformulier.

We gebruiken voor de kielbootopleiding (Valk)  CWO I en II het instructieboek: “Het kleine zeilboek”

Het boek is in de boekhandel verkrijgbaar, wij kunnen dit ook voor u verzorgen, u dient dit dan aan te geven op het inschrijfformulier.